امروزه بتن به عنوان ماده اولیه با خواص مطلوب جایگاه ویژه ای در صنعت ساختمان پیدا کرده است. در دهه های اخیر با گسترش روز افزون سازه های بتن آرمه در دنیا و نیاز به احداث ساختمانها و ابنیه در مدتی کوتاه، استفاده از قطعات بتنی پیش ساخته اهمیت بسزایی یافته است. سقف های هالوکور از جمله سقف های مورد استفاده در این ساختمانها می باشند، که به علت زول دهانه، وزن سبک و … کاربرد وسیعی در این ساختمان ها دارندو یک سازه از اجزای گوناگونی تشکیل شده است که در صورت بوجود آمدن اتصالات مناسب میان آنها، می توان عملکرد یکپارجه سیستم سازه ای در مقابل هر گونه بارگذاری را انتظار داشت. از مهمترین اجزای یک سیستم باربر، می توان به کف طبقات و بام اشاره کرد. دیافراگم کف علاوه بر قابلیت حمل بارهای قائم، وظیفه جمع آوری و توزیع نیروی زلزله ایجاد شده در اثر اینرسی جرم دیافراگم و جرم های متصل به آن به اجزا قائم مقاوم در برابر زلزله مانند دیوارهای برشیع بادبندها و یا قاب های خمشی را عهده دار می باشند. بدین لحاظ طراحی دیافراگم کف از اهمیت زیادی برخوردار است در ساختمانهای پیش ساخته این مهم توسط هالوکور انجام می گردد.
مقاله مذکور با استفاده از نرم افزار SAP2000 و مدل سازی اتصالات بین دال ها توسط المان
N-link با سختی برش ۱۰۸۰ کیلو نیوتن بر میلیمتر در سازه هایی با نسبت طول به عرض مختلف و تعداد طبقات متنوع نتایج زیر را بدست آورده است:
- در ساختمان های قاب خمشی، اختلاف ناچیزی بین فرض رفتار دیافراگم در حالت صلب نسبت به رفتار انعطاف پذیر دیافراگم وجود دارد. این موضوع حتی با زیاد کردن نسبت طول به عرض ساختمان و همچنین تغییر ارتفاع ساختمان نیز مشهود است. بنابراین میتوان گفت عملکرد سقف در ساختمان های قاب خمشی و با کف های هالوکور به صورت صلب می باشد.
- در ساختمان های با دیوار برشی، با افزایش ارتفاع ساختمان کف های بیشتری از ساختمان رفتار صلب از خود نشان می دهند.
- در ساختمان های با دیوار برشی، تفاوت نتایج حاصله در تحلیل با فرض دیافراگم در حالت صلب و دیافراگم در حالت انعطاف پذیر، حتی برای نسبت طول به عرض برابر ۱، قابل اغماض نیست که علت آن را می توان به خاطر سختی بزرگتر دیوار برشی نسبت به سختی درون صفحه ای دیافراگم دانست.
- در ساختمان های با دیوار برشی، با زیاد شدن نسبت طول به عرض ساختمان، رفتار دیافراگم های کف به سمت دیافراگم انعطاف پذیر میل می نماید.
- با بررسی نسبت جا به جایی در راستای قائم متوسط دیافراگم به طبقه مشاهده شد که در بعضی موارد آیین نامه های آمریکایی و ۲۸۰۰ ایران نتایج مختلفی در مورد صلبیت کف ارائه می کنند. اما در این قسمت، آیین نامه ۲۸۰۰ ایران نسبت به صلب فرض نمودن دیافراگم کف ها محافضه کارانه تر عمل می کند.