نظر خبرگان مختلف در مورد آینده ی بازار مسکن بصورت زیر ارایه شده است:
مصطفی قلی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک :
کاهش ۱۵ تا ۱۸ درصدی قیمت مسکن را در این هفته شاهد بودیم و قیمت مسکن همچنان نزولی خواهد بود تا به ثبات برسد.
۵۰ درصد قیمت کنونی مسکن کاذب است و در حالی که روند کاهشی آن ادامه دارد اما ما به مردم نه توصیه به خرید می کنیم و نه به فروش واحد مسکونی تا تب این بازار بخوابد.
یکی از ریشه های بالارفتن و بالا ماندن قیمت خانه سایت های پذیرش آگهی فروش بودند که فروشندگان مسکن با قیمت گذاری های خویش فرما و کارشناسی نشده بر متلاطم شدن بازار مسکن نقش داشتند.
هر جند با ورود مراجع قانونی دیگر قیمتی روی سایت ها منظور نمی شود اما تاثیر آن همچنانن پابرحاست/ باشگاه خبرنگاران جوان
مهدی روانشادنیا، کارشناس اقتصاد مسکن:
در تحلیل وضعیت فعلی این بازار به ایسنا گفت: به طور کلی در دهه های گذشته معمولا متوسط قیمت مسکن در تهران با متوسط ۱۰۰۰ دلار در متر مربع مقیاس شده است. در دوره هایی این نرخ به ۶۰۰ دلار و در زمانهایی تا ۱۴۰۰ دلار هم بالا رفته است. قیمت فعلی روی ۱۰۰۰ دلار است و در واقع با میانگین بلندمدت برابری می کند. اگر در ماههای آینده دلار کاهشی شود قیمت مسکن برای یک دوره سه تا چهار ساله به ثبات می رسد.
وی افزود: رفتار بازار مسکن این گونه است که عدد اسمی آن کاهشی نمی یابد بلکه وارد ثبات می شود. وقتی این اتفاق می افتد از تورم بقیه کالاها عقب می ماند؛ تا دوره بعدی که مجددا بازارها دچار جهش شوند.
این کارشناس اقتصاد مسکن خاطرنشان کرد: در آبان ماه همه بازارها به نقطه پیچ رسیده بودند و باید اصلاح می کردند. تحولات سیاسی هم که اتفاق افتاد کمک کرد تا بازارهای موازی ارز و طلا وارد روند کاهشی قیمتها شوند. آثار این اتفاق معمولا در بازار مسکن به دلیل چسبندگی قیمتها خیلی سریع خود را نشان نمی دهد.
به گفته روانشادنیا، اگر در ماههای آینده قیمتها در بازارهای موازی به همین شکل کاهش پیدا کند انتظار می رود که بازار مسکن از لحاظ معاملات در کوتاه مدت وارد دوره کاهشی و در میان مدت وارد ثبات قیمتی شود. در آن صورت بعد از یک دوره چهار تا پنج ماهه می توان انتظار تثبیت قیمتها به مدت سه تا چهار سال را داشت. البته همه این فرضیه ها منوط به ثبات اقتصاد کلان کشور است.عدد اسمی مسکن کاهش نمی یابد بلکه از تورم عقب می افتد.
فتاح پیرویان رییس هیات مدیره شرکت مهندسی سازان:
به نظر اینجانب اصولا و به طور زیر بنایی نیاز به اصلاحاتی در این زمینه دارد!
هرچند برخی مناطق تهران و یا معدود در کشور مثل قصردشت شیراز هستند که افزایش های عجیب تا ۲۰۰% داشته است اما بنظر می رسد هنوز حباب ارز و سکه به مسکن وارد نشده است زیرا هزینه های ساخت و یا قیمت های جدید وارد بازار نشده اندو عملا فقط زمین تاثیر گرفته است!!
نهایتا بازار مسکن نمی تواند از تورم عمومی کشور عقب تر باشد و در امسال از ابتدا تاکنون بیش از ۱۰۰ % تورم وجود داشته است که در برخی کالاهای مورد نیاز ساختمان نظیر فولاد یا آلومینیم یا شیشه یا کالاهای برقی تا ۲۰۰% هم بوده است و بعید به نظر می رسد با تغییرات اقتصاد سیاسی بیش از ۲۰% تغییرات کاهشی داشته باشد لذا خریداران نسبت به سال گذشته اگر تا حدود ۱۰۰% تورم را مشاهده کرند به نظر اینجانب در خرید تعلل نکنند و چون با رسیدن به پایان سال و افزایش نقدینگی و … مسکن متاثر از نهاده های خودش کاملا تثبیت و گران تر خواهد شد. شاید رکود ایجاد شود اما دلیلی بر ارزان شدن به دلیل افزایش قیمت نهاده ها نخواهد بود ولی به افزایش قیمت های حبابی نیز کاملا توجه کنند که یکی از شاخص های مناسب نرخ پایه ی تثبیت شده ی سال قبل یعنی دوره ی دلار حدودا ۱۲ هزار تومانی است .
تورم، گرانی نیست، کاهش ارزش پول است!